*Comandaţi serviciile noastre*

Completaţi formularul şi vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Avocati specializati in Despagubiri ANRP

Mod de operare al tranzactiilor cu puncte

Tranzactiile au loc exclusiv la un notar autorizat si implica verificarea corectitudinii tuturor documentelor. Transferul de bani se realizeaza prin ordin de plata sau numerar insa in limita legala. Procedura de transfer al banilor este identica cu tranzactiile imobiliare. Dupa ce toate partile implicate au citit contractul si sunt de acord cu termenii, se semneza documentele.
Documenetele semnate raman la notar iar cele doua parti, respectiv vanzatorii si cumparatorii merg la banca pentru a realiza transferul bancar. Dupa ce au intrat banii in contul vanzatorului, acesta urmeaza a solicita bancii un extras de cont prin care sa dovedeasca ca a incasat sumei aferente tranzactiei. Abia dupa ce notarul a primit dovada incasarii sumei de bani, acesta elibereaza atat vanzatoriilor cat si cumparatorului contractele de cesiune semnate si autentificate de catre notar.
Relatia cu ANRP
Cumparatorul urmeaza sa depuna la ANRP urmatoarele documente:- decizia de compensare in original- contractul de cesiune in original- copie CI vanzatoriIn urma depunerii acestei documentatii, ANRP urmeaza sa emita pe numele cumparatorului un certificat de detinator de puncte ANRP, ce specifica numarul de puncte ANRP detinut.
Termen normal pentru emiterea acestor documente este de 1 luna!