Dosare ANRP Legea 165/2013 

Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.)   Legea nr. 10/2001

- Aveti un dosar pentru care nu ati reusit sa va luati despagubirile?

- Aveti un dosar subevaluat?

Urgentarea Notificarilor de catre PMB Legea 10/2001 

             Completati formularul :


Dosarele ANRP aflate la Primaria Municipilui Bucuresti (PMB);

Urgentarea Notificarilor de catre PMB Legea 10/2001;

Dosare aflate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP);

Urgentarea Deciziilor de compensare prin puncte de catre Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor (CNCI);

Dosarele constituite în baza legilor Fondului Funciar;

Urgentarea Emiterii Titlurilor de Plata si Platillor ANRP;

Dosarele aflate la Primarii de sector sau provincie, precum și altor autorități competente în domeniul retrocedărilor;

In fata Instantelor Legea 10/2001; Legea 165/2013 Legea 18/1991; Legea 9/1998, Legea 290/2003;

Depunem documentele si notificarile in conformitate cu Legea 10/2001 si Legea 165/2013 in termen;

Calculam Despagubirile ANRP in conformitate cu Grilele Notariale

Contestam Despagubirile emise de catre CNCI.

Dosare ANRP Legea 165/2013
Dosare ANRP Legea 165/2013
Titlul de plata ANRP 2024
Titlul de plata ANRP 2024

Asadar, dupa atatia ani in care s-a asteptat solutionarea dosarelor in plan administrativ, in sfarsit, incepand cu data de 20 mai beneficiarii Legii 10/2001, modificata prin Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, au dreptul sa se adreseze instantelor judecatoresti, in termen de maxim 6 luni de la expirarea termenelor stabilite de lege pentru solutionarea cererilor.

Amintim faptul ca, in conformitate cu art 34 din Legea 165/2013, dosarele inregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, respectiv Secretariatul Comisiei Nationale, trebuiau solutionate in termen de 60 de luni, termen ce a inceput sa curga de la data intrarii in vigoare a legii, anume 20.05.2013, fie de la data inregistrarii lor la Secretariatul Comisiei Nationale.

Asadar, primele termene in care beneficiarii se pot adresa instantelor judecatoresti incep sa curga incepand cu data de 20 mai 2018 (data la care se implinesc 60 de luni de la data intrarii in vigoare a legii - 20.05.2013).

Beneficiarii pot solicita ca instanta de judecata sa dispuna acordarea de masuri compensatorii!

In temeiul art 35 din Legea 165/2013, instanta judecatoreasca se pronunta asupra existentei si intinderii dreptului de proprietate si dispune restituirea in natura sau, dupa caz, acordarea de masuri reparatorii in conditiile legii.

Instanta competenta sa judece aceste litigii pe fond este Tribunalul Bucuresti, urmand ca apelurile sa se judece la instanta ierarhic superioara, respective Curtea de Apel Bucuresti.

Mentionam faptul ca pana la data de 11.04.2018, la Secretariatul C.N.C.I. au fost inregistrate 62.375 dosare, din care 9.346 au fost transmise dupa data de 20.05.2013. Pana in prezent au fost soluţionate 26.169 dosare. In categoria dosarelor soluţionate intra dosarele pentru care Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (C.C.S.D.) sau Comisia Naţionala pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) au emis decizii, dosarele returnate entitaţilor notificate la cererea titularilor, precum si dosarele in cazul carora s-a constatat, dupa consultarea autoritaţilor locale, ca au ramas fara obiect.

In cazul in care sunteti persoana indreptatita, iar pana in prezent situatia dumneavoastra in ceea ce priveste un imobil preluat abuziv in perioada regimului comunist nu a fost rezolvata si doriti sa obtineti despagubiri, va recomandam sa apelati la serviciile unui avocat specializat in acest tip de litigii.


Acest site nu isi propune sa convinga titularii sa vanda sau sa pastreze Deciziile de Compensare prin Puncte emise, ci sa ii informeze pe despagubitii ANRP, astfel incat, prim detinatorii sa vanda la preturi cat mai apropriate de realitate!

 • Va stam la dispozitie pentru a va oferi orice fel de informatii legate de procesul de restituire si piata punctelor A.N.R.P ! Asiguram si garantam confidentialitatea datelor ce ne sunt prezentate, pretul si orice alte informatii ce au caracter personal!
 • Nu percepem comision de tranzactionare, actele notariale sunt in sarcina noastra, oferim pretul NET!
 • Dosare ANRP Legea 165/2013, dispunem de avocati specializati in urgentarea dosarelor!
 • Tranzactiile cu Decizii de Compensare Puncte ANRP au loc exclusiv la un notar autorizat si implica verificarea corectitudinii tuturor documentelor.
 • Transferul banilor se realizeaza prin ordin de plata (integral) sau numerar insa in limita legala!
 • Procedura de transfer al banilor este identica cu tranzactiile imobiliare.
  Dupa ce toate partile implicate au citit contractul si sunt de acord cu termenii, se semneza documentele.
 • Documenetele semnate raman la notar iar cele doua parti, respectiv vanzatorul si cumparatorul merg la banca pentru a realiza transferul bancar.
  Dupa ce au intrat banii in contul vanzatorului, acesta urmeaza a solicita bancii un extras de cont prin care sa dovedeasca ca a incasat suma aferenta tranzactiei.
  Abia dupa ce notarul a primit dovada incasarii sumei de bani, acesta elibereaza atat vanzatorului cat si cumparatorului contractele de cesiune semnate si autentificate de catre notar!